NOVI SNIMAK HAPŠENJA DJEČAKA UBICE SA VRAČARA: Policajac mu stavlja kapuljaču na glavu, on mirno stoji potpuno hladnokrvan (VIDEO)

Prošlo je tačno deset dana od masakra u Beogradu

  • Hronika

  • 13. Maj 2023  

  • 1

Maloljetni dječak Kosta Kecmanović, učenik sedmog razreda, u osnovnoj školi koju je pohađao, ubio je osam svojim školskih drugara i pripadnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića (51), a ranio njih šestoro i nastavnicu historije Tatjanu Stevanović (54), piše Srbija Danas.

Nakon masakra koji je izvršio, izašao je u školsko dvorište, spustio pištolj i pozvao policiju.

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je na konferenciji za medije da je dječak pozvao policiju rekao da je ''psihopata koji treba da se smiri''.

"Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali, nego kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod", rekao je Milić.

alt

Nakon masakra, dječaka je policija odvela u policijski automobil, a on je imao kapuljaču na glavi pri hapšenju.

Na društvenim mrežama pojavio se novi snimak hapšenja.

Na snimku sa vidi kako policajac, pripadnik interventne jedinice, stavlja kapuljaču na glavu dječaku, dok on stoji mirno pored njega.

Maloljetni ubica trenutno se nalazi se na posebnom odjeljenju psihijatrijske ustanove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...