DRAMATIČNO U MINSKU: Aleksandar Lukašenko iznenada završio u bolnici, policija i vojska blokirali ulice...

U posljednje dvije sedmice prisustvovao je na vrlo malo događaja.

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  

  • 2

Bjeloruski diktator Aleksander Lukašenko primljen je u bolnicu u Minsku, objavili su bjeloruski Euroradio i Belarusian Hajun, piše Yahoo.

Kako su izvijestili, povorka automobila koja inače prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 7 navečer. Tokom tog vremena prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice pod prismotrom su naoružanih čuvara.

Lukašenko se posljednji put pojavio u javnosti 9. maja kad je u Moskvi, zajedno s Vladimirom Putinom, prisustvovao paradi za Dan pobjede. Tada su svi komentirali kako predsjednik Bjelorusije izgleda prilično slabo.

Za razliku od ostalih vođa koji su bili na proslavi, Lukašenka su morali voziti čak i na sasvim male udaljenosti. Zbog slabosti je čak propustio i službeni ručak s Vladimirom Putinom.

Reuters je primijetio da je Lukašenko izgledao umorno te nervozno cupkao nogama, a na desnoj ruci mu je bio vidljiv zavoj te se općenito činilo kao da mu nije dobro.

Kasnije istoga dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobjede u Minsku. Međutim, odmakao se od tradicije i nosio odijelo umjesto vojne uniforme te nije održao govor. I u posljednje dvije sedmice prisustvovao je na vrlo malo događaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...