GRADONAČELNIK ISTANBULA IMAMOGLU OPTUŽIO AGENCIJU ANDOLIJA ZA MANIPULISANJE REZULTATIMA: "Njihovi podaci su lažni"

U zajedničkoj izjavi sa Mansurom Yavasom, gradonačelnikom Ankare, Imamoglu je rekao da je Kilicdaroglu prednjačio u trci, prema podacima njihove stranke.

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu koji je član opozicione stranke CHP-a, osudio je tursku državnu agenciju Anadoliju zbog manipulisanja rezultatima.

U zajedničkoj izjavi sa Mansurom Yavasom, gradonačelnikom Ankare, Imamoglu je rekao da je Kilicdaroglu prednjačio u trci, prema podacima njihove stranke.

"“Doživljavamo još jedan slučaj Agencije Anadolija. Reputacija agencije je ispod nule. Ne treba im vjerovati. Njihovi podaci su ništavni", rekao je Imamoglu.

On je naveo slične postupke agencije na prošlim izborima.

Gradonačelnik Ankare Mansur Yavas, koji je poput Imamoglua preuzeo dužnost 2019. godine, okončavši 25-godišnju kontrolu AK Partije ili njenih prethodnika, također je ciljao na Anadoliju

“Oni obmanjuju našu naciju tako što drže glasačke kutije koje rade za njih", rekao je on.

"Ni oni se ne stide. Oni nemaju kredibilitet. Prema podacima koje imamo, naš predsjednik Kemal Kilicdaroglu je vodi", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...