GRADONAČELNIK ISTANBULA PORUČIO ERDOGANU NA BOSANSKOM: "E vala nećeš, Tayyipe!" (VIDEO)

On se obraćao u naselju Yilidirim, poznatom po velikoj populaciji bh. dijaspore

  • Svijet

  • 27. Maj 2023  27. Maj 2023

  • 4

Predsjednički izbori u Turskoj dobit će svoj epilog sutra, 28. maja, a opozicija koristi sve načine da pridobije glasače. 

Tako je gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu, tokom obraćanja u jednom naselju najvećeg grada u Turskoj, čak progovorio na bosanskom jeziku. 

On se obraćao u naselju Yilidirim, poznatom po velikoj populaciji bosanskohercegovačke dijaspore, u sklopu predizborne kampanje, gdje podržava opozicionog kandidata Kemala Kilicdaroglua. 

Svoje obraćanje završio je riječima, na tečnom bosanskom: "E vala nećeš Tayyipe", u poruci upućenoj aktuelnom turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu. 

Podsjetimo, sutra se održava drugi krug predsjedničkih izbora u Turskoj. Građani biraju između Erdogana i Kilicdaroglua, nakon što u prvom krugu niko nije uspio doći do 50 posto glasova građana ove zemlje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...