"ZVJERSKI ME JE SILOVAO"; SELO KOD ZRENJANINA NA CRNOJ LISTI: Prije nego što je dječak sjekirom napao druga i njegovu majku, nizali su se svirepi zločini

Sinoć je mještane sela Radojevo uznemirio napad koji je sjekirom i nožem izazvao maloljetnik (13).

  • Hronika

  • 14. Maj 2023  

  • 5

Selo Radojevo u općini Nova Crnja često puni novinske stupce, dva mjeseca prije noćašnjeg napada sjekirom i nožem na mladića (17) i njegovu majku (57) u ovom mjestu brutalno je silovana žena 68)!

Naime, nesretna žena je 17. marta bila žrtva svirepog mučenja, i življavanja i silovanja. Nju su napali sugrađanin (32) i njegov 17-godišnji sestrić.

"Mučili su me tri sata, pa su mi nožem na tijelo urezali ćirilično slovo 'S'. Preturali su po kući i tražili pare. Našli su samo 70 eura, a pošto im je to bilo malo, stariji razbojnik, koga sam prepoznala iako je bio maskiran, zvjerski me je silovao", rekla je tada žena.

Nesretna žena je ispričala da je u hodniku ležala sve do zore, jer nije znala da li će se razbojnici vratiti.

"Uzela sam ćebe i umotala se u njega, a krv mi je curila niz lice i sve me je stravično boljelo. Otišla sam kod komšije i pozvala policiju. Strah me je da spavam sama u kući. Ne mogu oka da sklopim, bojim se. I danju me je strah, plašim se da će se nasilnici odnekud pojaviti i da će me zaklati. Ne znam kako ću dalje", ispričala je ona ranije za Informer.

Zabrinuti za bezbjednost

Mještani Radojeva su zabrinuti i strepe za svoju bezbjednost, posebno žene. Poslije dva napada u kratkom roku, kažu da se u ovom mestu često dešavaju provale i napadi, te da odavno ne osjećaju sigurnost i nemaju miran san.

"Strepimo za svoju bezbjednost. Upadaju nam u kuće, pljačkaju nas, ne biraju se sredstva. Postoji grupa, da kažemo bandita, od kojih svi strahuju. Potrebna nam je zaštita, ako je to ikako moguće", apelovale su tada mještanke koje su željele da ostanu anonimne.

Podsjetimo, sinoć je mještane Radojeva uznemirio napad koji je sjekirom i nožem izazvao maloljetnik (13). On je kako smo izvještavali noćas tri sata iza ponoći otišao do kuće tinejdžera sa kojim se družio i sjekirom i nožem teško povrijedio njega i njegovu majku.

Da nesreća bude veća žena kuju je sjekirom udarao po glavi i tijelu, navodno je ranije operisala rak.

Teško povrijeđeni majka i sin su u teškom stanju i ljekari se bore za njihov život, dok je maloljetni napadač priveden u policijsku stanicu kao i njegovi roditelji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...