"JEDNOM JE UKRAO GRAĐEVINSKU MAŠINU I VOZIO JE PO SELU": Mještani o dječaku (13) koji je nožem i sjekirom napao ženu i njenog sina (17), ranjenom tinejdžeru život spasile komšije (FOTO)

Po riječima mještana, ovo nije prvi put da taj dječak pravi probleme u selu, a i njegova porodica nije na dobrom glasu.

  • Hronika

  • 14. Maj 2023  

  • 0

U mjestu Radojevo, pored Srpske Crnje, noćas oko 1.00 sat dogodio se jezivi zločin kada je dječak star 13 godina sjekirom i nožem napao Vesnu S. (57) i njenog sina M. S. (17). Komšije u razgovoru za portal Nova.rs otkrivaju da ovo nije prvi put da je dječak problematičan.

"Dečak i ranjeni tinejdžer su se ranije družili i juče u toku dana je taj dječak došao u njihovu kuću i sjedili su u dvorištu. Šta se tačno dogodilo i šta je bio povod za napad, to oni znaju. Sin i majka su pukom srećom ostali živi“, kaže jedan od komšija koji je želio da ostane anoniman.

Kako Nova.rs saznaje na licu mjesta, grupa mladića koja je sjedela u dvorištu u komšiluku čula je zapomaganje. Kada su došli u dvorište u Ulici Maršala Tita, zatekli su M. S. kako leži i rukama se drži za stomak. Oni su odmah našli gazu i pritisnuli su mu ranu i tako mu spasili život. Vesna se poslije napada u kom je također teško povrijeđena, vratila u kuću i legla u krevet i nju su ti mladići tamo pronašli. Oni su obavijestili policiju koja je brzo došla na lice mjesta.

Napadač je identifikovan, a potom i priveden, a uhapšen je njegov otac zbog zanemarivanja.

Po riječima mještana, ovo nije prvi put da taj dječak pravi probleme u selu, a i njegova porodica nije na dobrom glasu.

"On je bježao iz škole, pa ga onda vrate u školu dok ne uzmu pare od socijalne pomoći, a potom se on ponovo vrati na ulicu. Već je jednom pravio probleme kada je ukrao građevinsku mašinu i vozio je po selu dok je imao goriva. Kada je istrošio gorivo, on ju je ostavio i otišao. On i M. S. su se družili, iako je M. S. išao u školu za konobare u Zrenjaninu. Čak se pričalo da su zajedno bušili gume na automobilima po selu“, kaže mještanin Radojeva.

Vesna S. je inače bila teško bolesna i po priči komšija, imala je karcinom. Svi su zbog toga zabrinuti da li će ona i njen sin preživjeti napad.

Kuća u kojoj se krvoproliće dogodilo je zatvorena policijskom trakom i u njoj trenutno nema nikog.

Muž joj radi u Beogradu, a tamo je i jedna njihova kćerka, dok je druga u Zrenjaninu. Oni su dobra porodica i sa njima ranije niko nikada nije imao problema“, kažu nam komšije. Inače, osumnjičenog dječaka mještani opisuju kao „snažnog i nabijenog“, te kažu da izgleda starije od svojih vršnjaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...