OSTAVKA - ODMAH: Udruženja žrtava pozvali federalnu ministricu Sanju Vlaisavljević da odstupi...

Reakcija udruženja uslijedila je nakon što je ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević tokom televizijskog gostovanja izjavila kako je ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu potrebno rehabilitovati.

  • Društvo

  • 15. Maj 2023  15. Maj 2023

  • 13

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje građana žrtava rata '92-95' "16. april Ahmići" uputilo je otvoreno pismo ministrici kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Sanji Vlaisavljević u kojem je pozivaju da podnese ostavku na tu funkciju.

"Obraćamo Vam se ispred udruženja žrtava i svjedoka genocida i udruženja žrtava rata '92-95' '16. april Ahmići' te Vas pozivamo da dostojanstveno podnesete ostavku na mjesto ministrice u Vladi Federacije BiH i da prestanete glumiti žrtvu u javnosti", navode iz udruženja.

Reakcija udruženja uslijedila je nakon što je ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević tokom televizijskog gostovanja izjavila kako je ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu potrebno rehabilitovati.

"Revolt javnosti izazvali ste sami, koristeći položaj ministrice, te javno zahtijevajući, kako ste u emisiji N1 televizije rekli, rehabilitaciju za presuđene ratne zločince. Pozivate se uopćeno na međunarodne norme, ne konkretizirajući tačno koje, jer takve u međunarodnom pravu i ne postoje kada je u pitanju rehabilitacija ratnih zločinaca, osim onih za koje se utvrdi da su neopravdano osuđeni, na što Vi očito aludirate kada su u pitanju Dario Kordić i njemu slični. Poštovana ministrice, pozivamo Vas da dostojanstveno podnesete ostavku na mjesto ministrice kulture i sporta FBiH i poštedite sebe i nas daljnjih maltretiranja i ponižavanja. Neko ko javno poziva na rehabilitaciju presuđenih raznih zločinaca ne zaslužuje da obnaša funkciju koja donosi ogromne privilegije u društvu", navode iz udruženja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...