BOJADŽIĆ NAJAVLJUJE PREOKRET: Ukoliko se to dogodi Erdogan sigurno gubi u drugom krugu izbora...

Očito je da se govori, smatra Bojadžić, o ljudima koji su u koaliciji sa CH partijom, a koji su pripadali nedavno ugašenoj turskoj terorističkoj organizaciji.

  • Svijet

  • 15. Maj 2023  

  • 2

O tome kakvu budućnost su Turci izabrali – za Dnevnik 3 je govorio dopisnik Federalne TV iz te zemlje Jusko Bojadžić. Prema njemu, izborna komisija je ta koja ća proglasiti rezultate – i to tek za 72 sata. Veliki je broj primjedbi na koje se mora odgovoriti.

Kad je u pitanju drugi krug, treći kandidat je bitan – Sinan Ogan je osvojio oko pet posto glasova, a on je bio član partije koja je skupa u projektima sa AK partijom Recepa Tayyipa Erdogana. Bojadžić je podsjetio šta je Ogan rekao: „Ja ne dam svoje i neću preporučiti onima koji su glasali za mene da glasaju za one koji su protiv Turske“.

Očito je da se govori, smatra Bojadžić, o ljudima koji su u koaliciji sa CH partijom, a koji su pripadali nedavno ugašenoj turskoj terorističkoj organizaciji.

Što se tiče Oganovih glasova, Bojadžić otkriva šta govore iz CHP-a – ako će doći do drugog kruga, doći će do obrnutih okolnosti, tj. da će Erdogan spasti na 43 posto, koliko sad ima Kemal Kilicadaroglu, a da će se on približiti broju 49 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...