PESKOV SE OGLASIO O ZDRAVSTVENOM STANJU LUKAŠENKA: "Najbolje je da se o toj temi informišete iz..."

Opozicioni političar i bivši ministar kulture Bjelorusije Pavel Latuško, koji živi u egzilu u Evropskoj uniji, rekao je da je Lukašenko očigledno veoma ozbiljno bolestan.

  • Svijet

  • 15. Maj 2023  

  • 0

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov saopštio je danas da iz Kremlja neće biti saopštenja o zdravstvenom stanju bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, usljed spekulacija da je Lukašenko bolestan.

Peskov je rekao da je najbolje o ovoj temi se informisati iz zvaničnih izjava bjeloruskih vlasti.

Kako navodi Reuters, Lukašenko je propustio proslavu državnog praznika Dana državne zastave, grba i himne, što je dodatno podstaklo spekulacije o njegovom zdravlju.

Prošle nedjelje, Lukašenko je napustio Moskvu ubrzo poslije parade na Dan pobjede, preskočivši ručak sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

On je posljednji put viđen u javnosti kako polaže cvijeće u glavnom gradu Minsku tokom bjeloruske proslave Dana pobjede 9. maja, nekoliko sati nakon povratka iz ruske prijrestolnice.

Opozicioni političar i bivši ministar kulture Bjelorusije Pavel Latuško, koji živi u egzilu u Evropskoj uniji, rekao je da je Lukašenko očigledno veoma ozbiljno bolestan.

"Ne može da hoda ni nekoliko stotina metara, ne može da drži govore, ne može čak ni da stoji uspravno na tribinama, podrhtava se od slabosti", rekao je Latuško, prenosi Deutsche Welle.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...