OŠTAR ODGOVOR IZ MOSTARA: „Istup Mehmedovića i Bičakčića poruka je da porodicu Izetbegović treba ukloniti s vrha SDA…“

No lider HDZ-a i dugogodišnji strateški partner Izetbegovića Dragan Čović, ovoga puta nije izravno odgovorio Izetbegoviću, već je tu zadaću prepustio svojim medijskim perjanicama.

  • Vijesti

  • 17. Maj 2023  17. Maj 2023

  • 14

Čelnik SDA Bakir Izetbegović poručio je nedavnp kako je Trojka prodala ljudsko dostojanstvo stalnim odlascima na noge Dodiku i Čoviću. Optužio je i na međunarodnu zajednicu, poručivši da su pogazili sve principe koje su zagovarali.
Izetbegović ne odustaje od narativa da su se predstavnici Trojke i međunarodne zajednice udružili, a sve kako bi poluge vlasti predali Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

Te su Izetbegovićeve riječi izazvale oštre reakcije u redovima Čovićevog HDZ-a.

No lider HDZ-a i dugogodišnji strateški partner Izetbegovića Dragan Čović, ovoga puta nije izravno odgovorio Izetbegoviću, već je tu zadaću prepustio svojim medijskim perjanicama.

„Još i prije uspostave vlasti na federalnoj i državnoj razini, Bakir Izetbegović i SDA su pokušavali u javnosti kreirati narativ da su one bošnjačke stranke koje s pristale koalirati s legitimnim predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda, ustvari izdajnici bošnjačkog naroda“, kazao je za stranačku RTV HB politolog Danijel Vidović, inače blizak Čovićevom HDZ-u.

„Gospodin Izetbegović očigledno ima problem unutar vlastitih redova i mislim da će ga imati još više. Pravi razlog nervoze Bakira Izetbegovića su medijski istupi gospodina Mehmedovića i Bičakčića, koji su praktički poručili da se obitelj Izetbegović treba ukloniti s čela stranke“, kazao je novinar Zoran Krešić, medijska perjanica Čovićevog HDZ-a.

Kolika je realna snaga nezadovoljnih članova saznat će se krajem godine, za kada je zakazan izborni kongres Stranke demokratske akcije.

-Istup Mehmedovića i Bičakčića poruka je da porodicu Izetbegović treba ukloniti s vrha SDA, kazao je Krešić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...