(SAMO)ODBRANA I ZAŠTITA NERMINA NIKŠIĆA TOKOM POSJETE USK: "Da sam došao dva dana ranije, bilo bi - što si došao”

Naglasio je da je mnogo veća podrška svim ovim općinama ono što je jučer usvojeno na hitnoj sjednici federalne vlade.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 9

Nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela odluku o izdvajanju interventnih sredstava od ukupno 500.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta Federacije BiH, kao interventnu mjeru pomoći za četiri grada i općine u Unsko-sanskom kantonu, premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, danas je stigao u posjetu Unsko-sanskom kantonu zbog nastalih poplava, izvještava N1.

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega se ranije nije pojavio u poplavama pogođenim područjima, Nikšić je rekao: “Ja sam jučer ujutro u 8:15h bio sa komesarom Varhelyijem, pa sam bio na Sarajevo Business Forumu, pa sam bio s Međunarodnim monetarnim fondom, pa sa Svjetskom bankom, na sjednici vlade i naravno uvečer otišao na utakmicu. Dakle, to što sam ja danas ovdje, sumnjam da će pomoći ikom od ovih ljudi, osim što će pružiti ljudsko izražavanje brige i solidarnosti.”

Naglasio je da je mnogo veća podrška svim ovim općinama ono što je jučer usvojeno na hitnoj sjednici federalne vlade.

“2014. godine ja nisam vodio fotografa, a obišao sam sva moguća mjesta, gazio vodu do pasa… Naravno da treba da se nađete s ljudima u tom trenutku, ali isto tako sad spinovati i okretati priču… Da sam bio prekjučer, onda bi vjerovatno bila priča ‘što si došao, a nisi ništa ni obećao, došao si da se uslikaš i otišao.’ Dakle, jučer smo ipak donijeli neku konkretnu odluku pomoći, a danas smo tu”, zaključio je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...