PRILIKA ZA REFORMU STRANKE: Izetbegovićev protivkandidat za predsjednika SDA bit će Mehmedović

“Moramo izvući pouke iz onoga što se događalo”, dodao je Safet Softić

  • Politika

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 6

Na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) glavna tema je bila Prijedlog odluke o sazivanju 8. redovnog Kongresa SDA i imenovanje Odbora za pripremu i organizaciju 8. Kongresa, a na kojem će se birati rukovodstvo stranke.

Delegat SDA u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić kratko je medijima rekao da će se na 8. Kongresu birati predsjednik stranke, a u opticaju su, kako je rekao, dva imena.

“Prerano je govoriti o imenima. Za sada su u opticaju dva imena – Izetbegović i Šemsudin Mehmedović koji iz dana u dan pojačava svoju kampanju”, rekao je Softić za N1, prenosi Crna-hronika.info.

Dodao je da je svaki kongres prilika za reformu stranke, pa očekujem i da će i u kadrovskom i u političkom smislu doći do poboljšanja.

“Moramo izvući pouke iz onoga što se događalo”, dodao je Softić, no nije odgovorio na pitanje koga vidi na čelu ove stranke nakon održavanja 8. kongresa.

Njegov kolega iz parlamentarnih klupa Šefik Džaferović ipak je bio direktniji pa je rekao da “SDA ima već dobrog i uspješnog predsjednika”.

“SDA ima predsjednika. Moj kandidat i za naredni kongres je Bakir Izetbegović. To je dobar i uspješan predsjednik stranke, i bit će i ubuduće. Ako bude mjesta u rukovodstvu SDA, tu sam, ako ne bude, neću očajavati, ali nikada neću otići iz SDA. Uvijek ću biti tu, to je jedna velika ideja”, rekao je Džaferović.

Osmi Kongres SDA održat će se ove godine, a po mnogima je jedan od najvažnijih s obzirom da se ova stranka po prvi put nakon mnogo godina nije našla ni u državnoj ni u federalnoj vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...