MERCEDES NE ODUSTAJE OD KLASIČNE E KLASE: Dolazi i All-Terrain izvedba; Recept je poznat...

(...) a uz blago podizanje podnice uključuje plastične zaštitne obloge blatobrana i podnice, izraženije pragove te sada s većom prednjom maskom.

  • Auto

  • 21. Maj 2023  21. Maj 2023

  • 0

Uprkos sve manjem interesu tržišta za limuzine i klasične karavane, u Mercedesu ne odustaju od tradicije.

Iako su danak platili već mnogi modeli, to se E klasi i njenoj karavanskoj izvedbi neće dogoditi. Sportskom coupeu, kabrioletu i CLS su odbrojeni dani, ali ne i E klasi. Nova generacija je pred vratima, a ona će prema posljednjim informacijama uključivati i karan, ali i pomalo ekstravagantnu All-Terrain izvedbu. 

Ono što je Allroad u Audiju ili što je recimo Cross Country kod Volva, to je All Terrain kod Mercedesa. Kolege iz magazina Kolesa već su uspjele napraviti render na osnovu prikazane E klase te špijunskih fotografija maskiranog modela. Epilog je oku ugodan karavan koji naginje crossover izričaju, a što bi u budućnosti moglo imati značajan tržišni utjecaj. 

Recept je poznat, a uz blago podizanje podnice uključuje plastične zaštitne obloge blatobrana i podnice, izraženije pragove te sada s većom prednjom maskom. Straga je pak model zadržao grafiku svjetala limuzine, ali sada uz maksimalno izdužen krov i vizualno izraženiji stražnji difuzor. 

U svakom slučaju ova bi izvedba, posebno inačica pogonjena klasičnim pogonom sa šestcilindričnim turbo benzincem mogla biti odlična alternativa moćnim SUV-ovima, ali i poznatijem rivalu iz Audija, modelu A6 Allroad. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...