OGLASIO SE MUP SRBIJE POVODOM UBISTVA U PRIBOJU: "Intenzivno se traga za službenikom koji je van dužnosti usmrtio mladića"

U saopštenju MUP se navodi da je Ervin Ćalahmetović od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju.

  • Hronika

  • 21. Maj 2023  21. Maj 2023

  • 4

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije intenzivno tragaju za Igorom Avramovićem (28) iz Priboja, policijskim službenikom, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

Osumnjičeni koji je bio van dužnosti, tereti se da je, oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca Ervin Ćalahmetovića (35) koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank.

Iako se prema prvim informacijama pisalo da je muškarac preminuo na licu mjesta, u saopštenju MUP se navodi da je Ervin Čalahmetović od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju.

Osumnjičeni je pobjegao s lica mjesta i za njim je raspisana potraga.

Policijski službenici priveli su na informativni razgovor dvije osobe zbog sumnje da su pomogle I. A. nakon izvršenog krivičnog djela.

Podsjetimo, Ervin Ćalahmetovića (35) iz Starog Priboja preminuo je noćas, nakon što ga je u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada krvnički pretukao sugrađanin Igor Avramović (28).

Prema riječima očevidaca iz lokala u kome je došlo do tragedije, Ervin se provodio sa društvom u jednom kafiću, dok je pored šanka stajao Igor Avramović sa kolegom, prenosi Blic.

"Nakon kraće svađe, Igor je nasrnuo na Ervina i tukao ga sve dok nije pao na pod i ostao nepomično da leži. Sve se odigralo u nekoliko sekundi, a taj njegov kolega policajac nije stigao da odreaguje. Bukvalno se sve dogodilo dok je on uopšte bio svjestan šta se događa. Kroz cijeli kafić se prolamao vrisak: 'Ubio ga je, ubio ga je'. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt", kaže mladić koji je kobne večeri bio u kafiću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...