ALMIR BEČAREVIĆ OTKRIO ZANIMLJIVE ČINJENICE: "Vijeće ministara BiH nije saopštilo istinu, južna interkonekcija nije prošla!"

"Što nam treba novi ulaz iz Srbije kad možemo od Kladnja pružiti gasovod?", pita se Bečarević

  • Politika

  • 21. Maj 2023  

  • 5

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kazao je da istočna interkonekcija nije njegov primarni interes.

"Istočna interkonekcija nije moj primarni interes. On je interes SNSD-a i Dodika. Mi smo dali svoje interese u okviru tih dogovora. Rekli smo ‘u redu, ide južna koja je važna radi smanjenja energetske neovisnosti u BiH’. Bugarska i Srbija prave interkonekciju, pa ćemo se pokušati nakačiti na tu interkonekciju. Brinu me građani Mostara i Zenice. Brinem se i za građane Gradačca. Preko Brčkog se može dio Tuzlasnkog kantona snabdijevati plinom", rekao je Konaković.

Stručnjak za plin Almir Bečarević, gostujući u emisiji ‘Istraga sedmice’ televizije Hayat, osvrnuo se na ove izjave Elmedina Konakovića i kazao da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nije saopštilo punu istinu".

"to se tiče gasovoda nije tako. Preko istine možemo doći do suštine. Zamaglivanje određenih stvari ne vodi ničemu. Te ideje slušam zadnje 2-3 godine. Ne mogu da shvatim ljude kada pričaju o tome. Što nam treba novi ulaz iz Srbije kad možemo od Kladnja pružiti gasovod. Ovdje nešto u objašnjenjima ne štima. Južna interkonekcija na Vijeću ministara BiH nije prošla", rekao je Bečarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...