Auto
PRODAT ĆE SE VRLO BRZO; SPECIJALNA IZVEDBA U NOVOJ, ŽUTOJ NIJANSI: Ovako izgleda Golf za 76.410 eura
Prije 32 min0
(...) avokada i cherry paradajza.
Gastro
22. Maj 2023 22. Maj 2023
1
Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry paradajza odlična su ideja za brz i hranjiv obrok.
Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, bijelim lukom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.
Sastojci:
Marinirana pureća prsa
4 odreska purećih prsa (800 gr)
so, po ukusu
chilli
biber, po ukusu
8 kašika limunovog soka
2 čehna bijelog luka
Salata od avokada i cherry paradajza
240 gr riže
500 gr cherry paradajza
1 avokado
so, po ukusu
biber, po ukusu
maslinovo ulje
malo svježeg sjeckanog mladog luka
Priprema:
Marinirana pureća prsa
1. Marinirajte meso - Pureća prsa ostavite nekoliko sati u frižideru u mješavini limunovog soka, soli, bibera, chilija, bijelog luka i ulja.
2. Ispecite puretinu - Kada je vrijeme za pečenje, obrišite ih te ih ispecite na zagrijanoj nauljenoj tavi pazeći da ih se ne presuši.
Salata od avokada i cherry paradajza
3. Pripremite salatu - Narežite paradajz i avokado na kocke, dodajte sjeckani mladi luk te začinite sa solju, biberom i maslinovim uljem.
4. Skuhajte rižu - Rižu skuhajte, dodajte joj malo soka limuna i sjeckanog peršuna.
5. Poslužite - Stavite rižu kao podlogu, na nju stavite puretinu, a na puretinu stavite salatu od paradajza i avokada.
Prijatno!:)
(Index.hr)
Auto
PRODAT ĆE SE VRLO BRZO; SPECIJALNA IZVEDBA U NOVOJ, ŽUTOJ NIJANSI: Ovako izgleda Golf za 76.410 eura
Prije 32 min0
Sport
NACIONALIZAM NA TENISKOM TERENU: Đoković opet srbuje
Prije 35 min0
Zabava
BIO NA DOGAĐAJU KOD POLJSKOG DESNIČARA: UEFA po hitnom postupku mijenja sudiju za finale Lige prvaka?
Prije 45 min0
Regija
POKUŠAJ DEESKALACIJE KRIZE: Predsjednica Vjosa Osmani najavila nove izbore na sjeveru Kosova
Prije 53 min0
Gastro
VOĆNA FANTAZIJA: Recept za brzi kremasti kolač koji se topi u ustima; Ovaj je recept savršen za sve one koji bi...
30. Maj 20230
Gastro
PET JAJA I MALO STAROG KRUHA: Ukoliko nemate vremena za kuhanje, ovo je recept za vas… (VIDEO)
31. Maj 20230
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Napravite pitu krompirušu prema našem receptu, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
30. Maj 20230
Gastro
SAD JE PRAVO VRIJEME: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad dodate paradajz salatu… (VIDEO)
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.