Auto
IZ PRIČA O AMBLEMIMA U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Šta se dogodilo s patkama u logu Cadillaca?
Prije 18 min0
(...) avokada i cherry paradajza.
Gastro
22. Maj 2023 22. Maj 2023
1
Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry paradajza odlična su ideja za brz i hranjiv obrok.
Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, bijelim lukom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.
Sastojci:
Marinirana pureća prsa
4 odreska purećih prsa (800 gr)
so, po ukusu
chilli
biber, po ukusu
8 kašika limunovog soka
2 čehna bijelog luka
Salata od avokada i cherry paradajza
240 gr riže
500 gr cherry paradajza
1 avokado
so, po ukusu
biber, po ukusu
maslinovo ulje
malo svježeg sjeckanog mladog luka
Priprema:
Marinirana pureća prsa
1. Marinirajte meso - Pureća prsa ostavite nekoliko sati u frižideru u mješavini limunovog soka, soli, bibera, chilija, bijelog luka i ulja.
2. Ispecite puretinu - Kada je vrijeme za pečenje, obrišite ih te ih ispecite na zagrijanoj nauljenoj tavi pazeći da ih se ne presuši.
Salata od avokada i cherry paradajza
3. Pripremite salatu - Narežite paradajz i avokado na kocke, dodajte sjeckani mladi luk te začinite sa solju, biberom i maslinovim uljem.
4. Skuhajte rižu - Rižu skuhajte, dodajte joj malo soka limuna i sjeckanog peršuna.
5. Poslužite - Stavite rižu kao podlogu, na nju stavite puretinu, a na puretinu stavite salatu od paradajza i avokada.
Prijatno!:)
(Index.hr)
Auto
IZ PRIČA O AMBLEMIMA U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Šta se dogodilo s patkama u logu Cadillaca?
Prije 18 min0
Kultura
IZDVAJA SE JEDNA SERIJA: Objavljene su ovogodišnje nominacije za septembarsku dodjelu nagrade Emmy
Prije 34 min0
Regija
MONIKA ISTRAŽILA ŠTA NA HRVATSKOJ OBALI MOŽETE S 10 EURA: Rezultat će mnoge ostaviti bez teksta
Prije 36 min0
Svijet
TRUMP OTKRIO DA LI JE ZAVRŠIO SA PUTINOM: "Skoro postignemo mir, a on sruši zgradu u Kijevu"
Prije 47 min0
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
Prije 17h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.