BRZ I HRANJIV OBROK GOTOV ZA MANJE OD SAT: Marinirana pureća prsa s rižom i salatom od...

(...) avokada i cherry paradajza.

  • Gastro

  • 22. Maj 2023  22. Maj 2023

  • 1

Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry paradajza odlična su ideja za brz i hranjiv obrok.

Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, bijelim lukom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.

Sastojci:

Marinirana pureća prsa

4 odreska purećih prsa (800 gr)

so, po ukusu

chilli

biber, po ukusu

8 kašika limunovog soka

2 čehna bijelog luka

Salata od avokada i cherry paradajza

240 gr riže

500 gr cherry paradajza

1 avokado

so, po ukusu

biber, po ukusu

maslinovo ulje

malo svježeg sjeckanog mladog luka

Priprema:

Marinirana pureća prsa

1. Marinirajte meso - Pureća prsa ostavite nekoliko sati u frižideru u mješavini limunovog soka, soli, bibera, chilija, bijelog luka i ulja.


2. Ispecite puretinu - Kada je vrijeme za pečenje, obrišite ih te ih ispecite na zagrijanoj nauljenoj tavi pazeći da ih se ne presuši.

Salata od avokada i cherry paradajza 

3. Pripremite salatu - Narežite paradajz i avokado na kocke, dodajte sjeckani mladi luk te začinite sa solju, biberom i maslinovim uljem.

4. Skuhajte rižu - Rižu skuhajte, dodajte joj malo soka limuna i sjeckanog peršuna.

5. Poslužite - Stavite rižu kao podlogu, na nju stavite puretinu, a na puretinu stavite salatu od paradajza i avokada.

Prijatno!:) 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...