SINAN OGAN PRELOMIO: U drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj podržat će...

Ogan je podržao Erdogana na konferenciji za medije u glavnom gradu Ankari u ponedjeljak i rekao da je njegova kampanja učinila nacionaliste "ključnim igračima" u turskoj politici.

  • Svijet

  • 22. Maj 2023  

  • 0

Sinan Ogan, koji je završio na trećem mjestu na prošlosedmičnim predsjedničkim izborima u Turskoj, podržao je sadašnjeg predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u drugom krugu koji će se održati 28. maja.

Ogan je podržao Erdogana na konferenciji za medije u glavnom gradu Ankari u ponedjeljak i rekao da je njegova kampanja učinila nacionaliste "ključnim igračima" u turskoj politici.

"Vjerujemo da će naša odluka biti prava odluka za našu zemlju i naciju", rekao je Ogan, navodeći Erdoganovu parlamentarnu većinu kao razlog za svoju odluku.

"Važno je da je novoizabrani predsjednik pod istim vodstvom kao i parlament", rekao je Ogan.

Odluka o podršci Erdoganu temeljila se na načelu "stalne borbe protiv terorizma", dodao je.

Turci se u nedjelju vraćaju na birališta kako bi odlučili hoće li Erdogan ili glavni opozicioni čelnik Kemal Kilicdaroglu voditi zemlju sljedećih pet godina.

U prvom krugu glasanja 14. maja, Erdogan je dobio 49,52 posto glasova, što je tek nešto manje od 50-postotne većine potrebne za potpunu pobjedu.

 

Kilicdaroglu, kandidat opozicionog saveza šest stranaka, osvojio je 44,88 posto glasova. Ogan je završio treći s 5,17 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...