SPAJANJE KARAKTERISTIKA: Deformis 10 je koncept najružnijeg automobila na svijetu; Dovoljno je na trenutak pogledati...

(...) Fiat Multiplu sprijeda, ili pak stražnji kraj SsangYong Rodiusa i sasvim je jasno kako gore od toga ne može.

  • Auto

  • 23. Maj 2023  23. Maj 2023

  • 0

Neko je spojio karakteristike deset najružnijih automobila na svijetu, što je dovelo do očekivanog rezultata - apsolutne dizajnerske katastrofe.

Iako u matematici minus i minus daju plus, kad se govori o dizajnu, postoje doslovno nepopravljiva rješenja. Dovoljno je na trenutak pogledati Fiat Multiplu sprijeda, ili pak stražnji kraj SsangYong Rodiusa i sasvim je jasno kako gore od toga ne može. 

E pa može, a to su pokazali iz Hippo Leasinga gdje su spomenutim modelima pridružili njih još osam. Na popisu se tako našao prednji kraj pomalo zaboravljene Fordove limuzine Scorpio, ali i neki noviji modeli poput Nissana Jukea, Honde Civic i Toyote Prius. Dodate li svemu Pontiac Aztek, koji je proslavila serija Breaking bad, te uvijek neugledni AMC Pacer, stvari postaju jasnije.

Deformis 10:

Fiat Multipla (vjetrobran)
Pontiac Aztek (obrubi blatobrana, poklopac tanka goriva)
Chrysler PT Cruiser (prednja maska)
Nissan Juke (poklopac motora, prednji blatobrani, dnevna svjetla)
SsangYong Rodius (stražnji odbojnik, stražnja svjetla)
Ford Scorpio (glavna svjetla)
Nissan Cube (stražnji dio kabine)
AMC Pacer (kotači)
Honda Civic Type R (pragovi)
Toyota Prius (prednji odbojnik), 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...