GOTOVE SU ZA POLA SATA, PRIPREMITE VRHUNSKI DORUČAK: Punjene tanke pogače iz tave

U startu, tijesto podijelite na 5 loptica.

  • Gastro

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 0

Sastojci: 

Tijesto:

300 grama glatkog brašna

dva decilitra vode

količina ulja po sopstvenoj želji

1 prstohvat soli

Nadjev:

sir

suho meso ili šunka

blanširani špinat ako želite

Priprema:

1. Od sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto, pa podijelite na 5 loptica. Sa svih strana ih nauljite, pa još pokrijte prozirnom folijom.

2. Ostavite da se "odmore" - barem 15 minuta, a možete ih zamijesiti unaprijed pa ostaviti nauljeno i umotano u foliju preko noći u hladnjaku.

3. Suho meso i sir narendajte. Tijesto razvucite rukama na pobrašnjenoj podlozi (čistoj pamučnoj krpi ili slično).

4. Preklopite ga s dvije strane. Dodajte nadjev i preklopite s preostale dvije strane da dobijete oblik kvadrata.

5. Pecite u tavi na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu boju, nekoliko minuta sa svake strane bit će dovoljno.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...