SJAJNE VIJESTI ZA KIJEV STIŽU IZ WASHINGTONA: SAD odobrio prodaju modernih raketnih sistema Ukrajini...

SAD će prodati Ukrajini napredne raketne sisteme kako bi osnažio ukrajinsku protuzračnu obranu u pružanju otpora ruskoj agresiji.

  • Svijet

  • 25. Maj 2023  

  • 0

SAD je saopćio da će prodati Ukrajini napredne raketne sisteme zemlja-zrak u vrijednosti 285 miliona dolara kako bi osnažile ukrajinsku protuzračnu odbranu u pružanju otpora ruskoj agresiji.

- Ukrajina čim prije treba ojačati svoje mogućnosti odbrane od ruskih raketnih i zračnih udara, navodi Američka agencija za vojnu suradnju (DSCA) u saopćenju.

State Department je odobrio prodaju o kojoj je obaviješten američki Kongres koji još treba dati svoj pristanak.

Protuzračna odbrana se pokazala presudnom u odgovoru na baražnu paljbu ruskih raketa.

Prodaju sistema NASAMS prati slanje milijarda dolara američke vojne pomoći Ukrajini od početka ruske ofenzive 24. februara 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...