CURE DETALJI AKCIJE SIPA-e: U Sarajevu uhapšen političar, na Palama priveden poznati advokat...

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije "Squere", na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

  • Mini market

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 1

U velikoj akciji SIPA i drugih policijskih agencija na Palama je lišen slobode advokat Bojan Veselinović.

Uhapšen je i općinski vijećnik iz Novog Grada Elvis Hodžić (Stranka za BiH).

SIPA pretresa notarsku kancelariju Džemaludina Mutapčića. SIPA pretresa i advokatsku kancelariju Bojana Veselinovića, koji je i priveden.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije "Squere", na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Riječ je o imovini osoba inicijala A. I., I. H., B. V., Dž. M., E. H., A. Ć. i S. Š.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan osumnjičeni trenutno nije dostupan policijskim agencijama.

Navedene osobe se terete za nezakonita knjiženja imovine i druga krivična djela kao što su "Organizovani kriminal", "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, "Nedozvoljena trgovina", "Krivotvorenje isprave", "Prevara", "Porezna utaja", "Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem", "Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem", "Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela" i "Pranje novca".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...