ZBOG KRAĐE AUTOMOBILA: U Banjoj Luci uhapšen brat glavnog tužioca BiH Milanka Kajganića

Uhapšeni Aljoša G. i Danko K., dok se traga za Jelenkom S., a svi su, prema saznanjima iz istrage, od ranije poznati policijskim organima

  • Hronika

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 4

Banjalučka policija uhapsila je jučer dvije osobe inicijala A.G. i D. K., osumnjičene za krađu vozila "jaguar" u aprilu ove godine na području općine Odžak.

Za jednom osobom, koja se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom se intenzivno traga jer je u bjekstvu.

Uhapšeni su Aljoša G. i Danko K., dok se traga za Jelenkom S., a svi su, prema saznanjima iz istrage, od ranije poznati policijskim organima. 

MUP RS je danas potvrdio da je među uhapšenima Danko Kajganić, a radi se o bratu glavnog državnog tužioca Milanka Kajganića.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 24.05.2023. godine, predali su policijskim službenicima Policijske uprave Odžak, lica A. G. i D. K. oba iz Banje Luke, oduzete predmete i putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Teška krađa’ u nadležnost i dalje postupanje", saopćeno je.

Kako je navedeno, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi krivičnog djela “Teška krađa”koje je izvršeno 13.04.2023. godine. Tada je na području općine Odžak ukradeno putničko vozilo marke Jaguar.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se lica A.G., D.K. koja su 24.05.2023. godine lišena slobode i još jedno lice za kojim se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Također, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti", naveli su iz MUP-a RS.

Iz PU Banja Luka danas je saopćeno da su dvije osobe koje su jučer uhapšene, predate u nadležnost Policijske uprave Odžak, a oduzeti su i predmeti i vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teška krađa.

- Policijska uprava Banja Luka je u saradnji sa Policijskom upravom Bosanska Gradiška, radila provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi s krivičnim djelom teška krađa izvršenim 13. aprila 2023. godine na području općine Odžak, kada je ukradeno vozilo "jaguar".

Utvrđeno je da se A. G. i D. K. koji su uhapšeni jučer i još jedna osoba za kojom se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Također, na području Laktaša pronađeni su dijelovi vozila, a na području Bosanske Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurnog tužioca Кantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti - navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...