DRAGAN BJELOGRLIĆ KOMENTIRAO SULUDE IZJAVE VUČIĆEVOG "BATLERA": "Opet nas tjerate iz zemlje, ali za...... ste se..."

(---) ipak ćemo ostati.

  • Kultura

  • 26. Maj 2023  26. Maj 2023

  • 0

Srbijanski glumac Dragan Bjelogrlić komentirao je izjave predsjednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Darka Glišića, koji je poručio glumcima kojima se ne sviđa režim Aleksandra Vučića, da "idu negdje drugdje glumiti".

Glišić je u emisiji na Happy televiziji prvo rekao da mu nije jasno zašto glumci "idu na protest protiv Vučića s onim ljudima u čije se vrijeme 119 puta manje ulagalo u filmove i serije nego danas", a onda im je poručio da mogu otići snimati drugdje ako im u Srbiji nije dobro.

"Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vrijeme bivše vlasti, a u vrijeme, kako kažu diktature, snimaju po šest ili sedam serija mjesečno, a ne valja vam Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemojte glumiti, idite negdje drugdje pa glumite", rekao je Glišić.

No, onda je na njegove prozivke reagirao Bjelogrlić, prvo u pisanoj izjavi, a onda i putem društvenih mreža. Bjelogrlić je prvo upitao imaju li glumci koje je angažirao i financira ih Telekom Srbije pravo izražavati svoje mišljenje, prenosi Dnevni avaz.

Predlažem da novi "tajkun" bude Bule Goncić ili Rastko Janković.

"Ako je tako, ja više neću glumiti u seriji 'Tajkun', jedinoj Telekomovoj seriji u kojoj sam angažiran. Predlažem da novi 'tajkun' bude Bule Goncić ili Rastko Janković. Oni vjerovatno zadovoljavaju zadane kriterije", poručio je Bjelogrlić i onda se javio na Instagramu s izravnim odgovorom na Glišićevu prozivku.

Također je poričio:

"Opet nas tjerate iz zemlje. Za****** ste se. Ipak ćemo ostati. Jer malo je i naša", poručio je Bjelogrlić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...