Svijet
VOLODIMIR ZELENSKI POTVRDIO: "Dobili smo ozbiljnu, moćnu ponudu aviona F-16, naši partneri znaju..."
Prije 10 min0
Bogata je povrćem, blago začinjena i spakovana sa đumbirom i bijelim lukom, ali po želji, možete dodati i čili.
Gastro
26. Maj 2023 26. Maj 2023
0
Ako ste u potrazi za laganijim obrocima, ova jednostavna, ali vrlo zdrava krem-supa od karfiola, pravi je pogodak.
Bogata je povrćem, blago začinjena i spakovana sa đumbirom i bijelim lukom.
"Odlična je za jačanje imuniteta i borbu protiv proljetnih alergija", kaže naša nutricionistica Amela Ivković O'Reilly koja je i smislila recept.
Potrebni sastojci:
800 g karfiola
jedan veći batat ili krompir
jedna glavica luka krupno isječena
pola kašičice kurkume
jedna do dvije kašike kari praha
četiri centimetra đumbira oguljenog i isjeckanog na komade
četiri čehna bijelog luka isječenog na komade
dvije kašike kokosovog putera
800 ml temeljca
svježe začinsko bilje i čili za serviranje
Postupak pripreme:
1. Propržite luk na niskoj temperaturi 10-ak minuta, promiješajte s vremena na vrijeme.
2. U međuvremenu pripremite sve ostale sastojke (ogulite i iskomadajte).
3. Dodajte bijeli luk, đumbir, kurkumu, kari prah, so i biber, pa opet dobro promiješajte.
4. Povećajte temperaturu na maksimalnu, dodajte batat ili krompir i temeljac da prokuha, smanjite temperaturu, poklopite i nakon osam minuta dodajte karfiol.
5. Kuhajte još pet minuta, a potom zatim štapnim mikserom izblendajte sastojke u loncu u krem-supu.
6. Servirajte uz začinsko bilje i čili po želji.
Prijatno!:)
Svijet
VOLODIMIR ZELENSKI POTVRDIO: "Dobili smo ozbiljnu, moćnu ponudu aviona F-16, naši partneri znaju..."
Prije 10 min0
Hronika
UOČILI GA GRAĐANI: Iz rijeke Drine izvučeno tijelo nepoznatog muškarca
Prije 12 min0
Politika
VEĆINA TIJESNA. ALI JE ZATO KONTO "PREŠIROK"; MJESEC BEZ SJEDNICE: Zašto već duže vrijeme ne zasjeda Parlament FBiH?
Prije 19 min0
Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: Okupljanje nogometne reprezentacije BiH danas u Zenici
Prije 27 min0
Gastro
SPECIJALITET IZ NJEMAČKE: Za tren oka napravite vrhunski desert i iznenadite ukućane… (VIDEO)
05. Jun. 20230
Gastro
FANTAZIJA OKUSA: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne…. (VIDEO)
06. Jun. 20230
Gastro
TREŠNJE SU SAVEZNIK ZDRAVLJA, A NJIHOVO JE VRIJEME: Najbolje ih je jesti svježe, ali su odlične i u desertima
05. Jun. 20230
Gastro
SERVIRAJTE UZ SUHU RIŽU: Za ovo jelo se koriste prsa ili otkošteni ostali dijelovi pileta, a može se pripremati i sa...
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.