OGLASIO SE CIK BiH: Izborna šutnja uoči prijevremenih izbora za...

Formirano je 87 biračkih mjesta.

  • Vijesti

  • 27. Maj 2023  

  • 0

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Živinica će se održati ove nedjelje. Biračka mjesta se otvaraju u 7, a zatvaraju u 19 sati. Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno u 7 ujutro 27. maja i traje do zatvranja biračkih mjesta, odnosno do 19 sati 28. maja.

Na izborima učestvuje pet političkih subjekata - i to četiri političke stranke i jedan nezavisni kandidat. Na glasačkom listiću se nalaze imena pet kandidata.

U Centralni birački spisak, zaključno s podacima na dan 8. maj 2023. godine u 24, za prijevremene izbore u Živinicama upisano je ukupno 55.281 birača (redovni 54.271, pošta 991 i lično/odsustvo 19).

Formirano je 87 biračkih mjesta. Na terenu će raditi i pet mobilnih timova - od čega dva u Živinicama i po jedan mobilni tim u Doboj-Istoku, Tuzli i Zenici.

Centralna izborna komisija BiH je imenovala dva supervizora za nadgledanje zakonitosti provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica, te koordinaciju i blagovremeno izvještavanje Centralne izborne komisije BiH o svim relevantnim činjenicama i okolnostima

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...