SAMO IM POBJEDA TREBA: Navijači Borussije preplavili ulice Dortmunda, sve je spremno za neviđeno slavlje (VIDEO)

Pobjeda u ovom meču sigurno će Milionerima donijeti toliko željeni naslov prvaka Njemačke koji se čeka punih deset godina.

  • Sport

  • 27. Maj 2023  

  • 0

Desetine hiljada navijača Borussije okupilo se na ulicama Dortmunda nekoliko sati pred meč njihovog tima protiv Mainza u kojem mogu doći do titule u Bundesligi, prve nakon sezone 2011./2012..

Pobjeda u ovom meču sigurno će Milionerima donijeti toliko željeni naslov prvaka Njemačke koji se čeka punih deset godina.

Ukoliko bi kojim slučajem remizirali, a Bayern slavio u Kolnu, titula bi ponovo otišla u Minhen.

Ono što je bitno za tim Edina Terzića je da drži sve u svojim rukama i da sami ovise o svojoj sudbini.

Navijači ovog tima doslovno su u žuto obojili ulice Dortmunda već od ranih jutarnjih sati.

Čuveni Žuti zid i danas će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a očekuje se da će na eventualnom slavlju na ulicama Dortmunda prisustvovati oko pola miliona vatrenih navijača Borussije. 

Sve utakmice posljednjeg 34. kola Bundeslige startaju danas od 15:30 i nema sumnje da će sve oči biti uprte na Signal Iduna Park, a osluškivat će se i rezultat iz Kolna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...