ZLOČINAČKI UDAR U RANO JUTRO: Rusija izvela masivni zračni napad na Kijev, ima mrtvih...

Upozorenje na zračni napad oglasilo se ubrzo nakon ponoći, a mnogi su tada izišli na svoje balkone i uzvikivali ‘Slava protuzračnoj odbrani!‘.

  • Evropa

  • 28. Maj 2023  

  • 0

Eksplozije su se čule rano jutros i u gradu Žitomiru, izvijestila je novinska kuća Suspilne oko 5.30 ujutro po lokalnom vremenu.

Grad Žitomir regionalni je glavni grad Žitomirske oblasti i nalazi se 140 kilometara zapadno od Kijeva.

Rusija je pokrenula zračne napade na Kijev tokom ove noći, dok se taj grad priprema za proslavu svog rođendana, rekli su dužnosnici vojne uprave Kijeva na Telegramu.

Rusija je noćas gađala Kijev 14. put ovog mjeseca, a gradska vojna upraa Kijeva rekla je da je ovo bio najveći napad dronovima na glavni grad od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Više od 40 bespilotnih letjelica je oboreno u zračnom prostoru Kijeva posljednje nedjelje u maju, kada se slavi Dan Kijeva, godišnjica službeog utemeljenja prije 1541 godinu.

Na taj dan se obično događaju ulični sajmovi, koncerti uživo i muzejske izložbe. I ove je godine to planirano, no u manjem opsegu.

-Povijest Ukrajine dugo iritira nesigurne Ruse, rekao je Andrij Jermak, šef ureda predsjednika Zelenskog.

U povijesnoj četvrti Kijeva Pechersky izbio je požar na krovu deveterokatnice zbog pada krhotina dronova, objavila je gradska vojna uprava na Telegramu.

Upozorenje na zračni napad oglasilo se ubrzo nakon ponoći, a mnogi su tada izišli na svoje balkone i uzvikivali ‘Slava protuzračnoj odbrani!‘.

Sky News javlja da je žrtva noćašnjeg napada na Kijev poginula od pada krhotina drona.

Vitalij Kličko je saopćio da se radi o 41-godišnjem muškarcu koji je ubijen na benzinskoj pumpi u kijevskom okrugu Solomyanksi, gdje je izbio požar nakon što su ostaci bespilotnih letjelica udarili u stambenu zgradu u četvrti koja je prometno čvorište željezničkog i zračnog prometa.

Jedna osoba je poginula, a tri su ozlijeđene u noćnom napadu na Kijev.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...