SLAVLJE I ČESTITKE IZ SANDŽAKA POVODOM ERDOGANOVE POBJEDE: "Vaša pobjeda znači dobro za cijeli ummet"

Čestitke na izbornoj pobjedi Erdoganu i turskom narodu su uputili predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i muftija sandžački Senad ef. Halitović

  • Regija

  • 28. Maj 2023  

  • 1

Slavlje i čestitke iz Sandžaka povodom Erdoganove pobjede na predsjedničkim izborima u Turskoj.

Čestitke na izbornoj pobjedi Erdoganu i turskom narodu su uputili predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i muftija sandžački Senad ef. Halitović

U Novom Pazaru počelo je slavlje povodom pobjede Recepa Tayyipa Erdogana na predsjedničkim izborima u Republici Turskoj, javlja Anadolija.

Čestitke na izbornoj pobjedi Erdoganu i turskom narodu su uputili predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i muftija sandžački Senad ef. Halitović.

U ime Bošnjaka Sandžaka čestitamo predsjedniku Erdoganu. Pobijedila je politika slobode razvoja i pravde, koju vodi Recep Tayyip Erdogan. Turski narod je zaslužio dalji razvoj stabilne snažne i moderne Turske. Ova pobjeda donosi radost i spokoj svim turskim rođacima na Balkanu – naveo je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je čestitku Recepu Tayyipu Erdoganu povodom izbora za predsjednika Republike Turske, u kojoj navodi:

Poštovani gospodine Erdogan, čestitam Vam pobjedu na predsjedničkim izborima, uz uverenje da će uz Vas Republika Turska nastaviti put prosperiteta i biti snažnija na svim poljima. Ubijeđen sam da Vaša pobjeda znači dobro za cijeli ummet, kao i dobre odnose Republike Turske i Srbije za koje su sigurna spona Bošnjaci Sandžaka u kojima imate iskrene prijatelje. Uz dovu da Gospodar svih svjetova zaštiti Tursku i narod u njoj, primite selame iz Sandžaka i izraze posebnog uvažavanja – navodi se u čestitki muftije Halitovića.

U Novom Pazaru, kao i u drugim sandžačkim mjestima formiraju se kolone vozila sa građanima koji nose turske i bošnjačke zastave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...