NAKON TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE U SARAJEVU: Arminu Berberoviću određen jednomjesečni pritvor

U petak navečer automobilom pokosio tri mlade djevojke, od kojih je jedna smrtno stradala

  • Hronika

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 0

Kantonalni sud Sarajevo odredio je mjere pritvora za Armina Berberovića u trajanju od mjesec dana.

On je u petak navečer automobilom pokosio tri mlade djevojke. Azra Spahić je poginula na licu mjesta, druga djevojka je teško povrijeđena i njoj se bore za život, a treća je prošla sa teškim povredama, ali nije životno ugrožena.

Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštva KS koji je na sinoćnjem ročištu predložio jednomjesečni pritvor zbog, kako je rečeno, “mogućnosti da bi on mogao ponoviti krivično djelo s obzirom na to da je u trenutku nesreće bio u alkoholizovanom stanju te navode kako bi u slučaju njegovog puštanja na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti”.

Tokom jučerašnjeg ročišta, Berberović je priznao krivicu za saobraćajnu nesreću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...