„PA, OBORI IH, MILORADE…“: Gore društvene mreže nakon Dodikove reakcije na prelet američkih aviona…

„Slobodna Bosna“ izdvojila je nekoliko zanimljivih komentara.

  • Mini market

  • 30. Maj 2023  30. Maj 2023

  • 3

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon što je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik komentirao nadlijetanje američkih aviona iznad Bosne i Heregovine.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je nekoliko zanimljivih komentara.

Podsjetimo, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je „svako nadlijetanje stranih aviona, a posebno američkih, nad zračnim prostorom Republike Srpske klasičan primjer provokacije, zastrašivanja i pritiska“.

– Toga smo svi u Republici Srpskoj svjesni imajući u vidu činjenicu da se srpski narod, nažalost, dobro sjeća preleta aviona nad glavom i bacanja osiromašenog uranijuma u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, čije posljedice ćemo dugo osjećati – rekao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše najavu Ambasade SAD u BiH da će dva američka aviona danas imati nizak prelet iznad nekoliko gradova u BiH u znak partnerstva BiH i SAD, Dodik je ocijenio da „ta bezumna najava za Republiku Srpsku i njene građane predstavlja ništa drugo do zastrašivanje i brutalnu represiju, ali i dokaz da Amerika danas, kao vodeći nosilac amoralizma u svjetskoj politici zastrašivanje, i agresiju naziva partnerstvom“.

-Jasno je da sprovodeći represivnu politiku Amerika ne bira sredstva i svojim političkim demonizmom nameće zakon nasilja ničim izazvana. Partnerstvo se gradi na poštovanju, u ovom slučaju na uvažavanju Ustava i Dejtonskog sporazuma. A kada se umjesto toga u BiH, zajednici tri ravnopravna naroda i dva entiteta, na taj način donosi odluka uprkos volji jednog naroda i jednog entiteta koji se protivi tome, onda to nije partnerstvo, već pokušaj okupacije i negiranje demokratske volje građana, kazao je Dodik.

-Kad SAD budu spremne da se na taj način ponašaju, mogle bi u Republici Srpskoj da imaju partnera, poručio je Dodik.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...