PALA JE KONAČNA ODLUKA: Đoković saznao sudbinu u Parizu nakon poruke koja je odjeknula svijetom

Nakon jutrošnje objave Francuskog teniskog saveza, sada se oglasila i organizacija Roland Garrosa

  • Sport

  • 30. Maj 2023  

  • 4

Iz vrha organizacije drugog Grand Slam turnira sezone za tenisere i tenisačice, pariškog Roland Garrosa, saopćenjem su se obratili javnosti zbog poruke Novaka Đokovića nakon njegovog meča prvog kola na turniru.

Podsjetimo, nakon pobjede nad Alexom Kovacevicem na kameru je napisao: "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju".

Njegova je poruka odjeknula, čekala se reakcija organizatora turnira, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"S vremena na vrijeme, rasprava o događajima na međunarodnoj sceni postane dio zbivanja turnira, što je razumljivo. Upravni odbor Grand Slam turnira redovno diskutira o ovakvim pojavama – u kojima su predstavljena sva četiri Grand Slam turnira sezone. Ista pravila vrijede za sva četiri Grand Slama. Glavni sudija turnira i Grand Slam supervizori čine sve da se ta pravila u potpunosti primjenjuju", naveli su pa nadodali:

"U vezi s time, odgovarajuće poruke su proslijeđene stručnim ekipama učesnika turnira na koje se neki od tih događaja odnose."

Kazne za Đokovića nakon incidenta dakle, neće biti. Potvrdio je to nešto ranije i Francuski teniski savez, krovna institucija "bijelog sporta" na teritoriju zemlje u kojoj se turnir održava. Đoković je u kasnijoj izjavi napomenuo da ga nije briga hoće li biti kažnjen.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...