REAKCIJA KO SDP TUZLA: SDA i DF uništavaju UKC Tuzla, a ljekari-poslanici nijemo posmatraju

Gubitkom statusa "univerzitetsko-kliničke bolnice" i vraćanjem na nivo kantonalne bolnice građani Tuzlanskog kantona ostaju uskraćeni za pružanje najsloženijih oblika zdravstvene zaštite na tercijarnom nivou - ističu iz SDP-a

  • Vijesti

  • 01. Jun. 2023  

  • 0

Jučer, u kasnim poslijepodnevnim satima zakazana je hitna sjednica Skupštine TK na kojoj je skupštinska većina SDA-DF krenula u gašenje UKC Tuzla i jednostrano raskidanje Ugovora, suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti FBiH - navode iz Kantonalnog odbora SDP Tuzla.

- Gubitkom statusa "univerzitetsko-kliničke bolnice" i vraćanjem na nivo kantonalne bolnice građani Tuzlanskog kantona ostaju uskraćeni za pružanje najsloženijih oblika zdravstvene zaštite na tercijarnom nivou, a studenti Medicinskog fakulteta u Tuzli za dodiplomsku i postdiplomsku nastavu, kao i naučno-istraživački rad.

Vlada i premijer Tuzlanskog kantona su u vrijeme izglasavanja ovakve Odluke pobjegli sa sjednice, a stručnjaci, ljekari poslanici većine bez pogovora pristali urušavati status ustanove u kojoj rade.

Pozivamo resorno ministarstvo, Vladu i premijera Tuzlanskog kantona da se o ovom pitanju iz svoje nadležnosti javno očituju, a nadležno tužilaštvo da preispita zakonitost pokrenutih procedura - navodi se u saopćenju KO SDP Tuzla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...