BUKTI RAT IZMEĐU STRANAKA TROJKE I DF-a: "Svi znamo da Komšićeva supruga nedavno nije uspjela nešto da kupi i da je to toliko nasekiralo..."

Ponovo DF besramno izmišlja da je Trojka nekome i nešto dala i prodala - navode iz stranaka Trojke

  • Politika

  • 02. Jun. 2023  02. Jun. 2023

  • 18

Stranke Trojke - Narod i pravda, SDP i Naša stranka - oglasile su se zajedničkim saopćenjem za javnost kojim su odgovorili na prozivke Demokratske fronte.

"Mašta i sirove političke strasti Demokratske fronte dosežu neslućene razmjere. Nema dana da iz njihove spin kuhinje ne izađe optužba da Trojka navodno izdaje državu i isporučuje njene poluge Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću", stoji u saopćenju Trojke. 

Ponovno je, kako navode, povod Izborni zakon i preuzeta obveza domaćih političkih aktera da dođu do rješenja koja će biti na tragu dobrih europskih praksi u multietničkim zajednicama i državama. 

"I ponovo DF besramno izmišlja da je Trojka nekome i nešto dala i prodala. Jeftini patriotizam posljednje je utočište hulja svih vrsta i boja. Tako je i sa Demokratskom frontom koja zna da izmjena Izbornog zakona i Ustava ne može biti bez glasova SDfA u parlamentu. Lakše se busati u domoljubna prsa is visoka držati moralne lekcije Trojki, nego se zamjeriti SDA-u i makar jednom i naglas progovoriti o korupciji, kriminalu, lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima, hapšenju bivših SDA-ovih sarajevskih načelnika i gradonačelnika, SKY aplikaciji, sprezi političara, obavještajaca i narkomafija, kupovini delegata za Dom naroda FBiH, raznim Hodžama i tajkunima SDfA, redovitim pobjednicima javnih nabavki i tendera, javnom izdanju revizije tužbe protiv Srbije za genocid i agresiju na BiH…”, navodi se u reakciji Trojke. 

Kako ističu, nikada ni DF, ni Željko Komšić, o ovim temama nisu ni slova prozborili. “Nisu progovorili ni o davanju većine i samim tim vlasti HDZ-u BiH u SBK, zarad par SDA-ovih ministarskih fotelja”.

"Ali zato svi znamo da Komšićeva supruga nedavno nije uspjela nešto kupiti i da je to toliko nasekiralo dobro plaćenog člana Predsjedništva BiH da je, u kratkom predahu od borbe za državu, tu svoju muku i očaj morao podijeliti sa gledateljstvom Face TV-a. Vaš lažni patriotizam je pročitan, a mi ćemo nastaviti popravljati štetu koju ste napravili, od spašavanja poduzeća Zrak koje ste uvukli u stečaj, kao i niz drugih poduzeća, do povećanja državnog budžeta i vraćanja ravnoteže u raspodjeli resora", zaključuje se u zajedničkom saopćenju stranaka Trojke. .

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...