UGLEDAO KOMŠIJU I PRIJATELJA SVOJE KĆERKE: Muškarac toplim razgovorom omekšao pljačkaša banke

Iako je prijetio eksplozivom, Placencia ipak nije bio naoružan.

  • Šareni svijet

  • 02. Jun. 2023  03. Jun. 2023

  • 0

Michael Armus otišao je u banku u Kaliforniji i deponovao ček u ponedjeljak kada je, kako je saopćila policija, 42-godišnji Eduardo Placencia predao poruku blagajnici, tražeći od nje novac uz tvrdnju da ima eksploziv, prenosi CdM.

Armus je rekao da je prepoznao osumnjičenog kao bivšeg komšiju i prijatelja svoje kćerke i odmah znao šta treba da uradi.

Rekao je da je čuo iritaciju i depresiju u njegovom glasu.

"Pa, samo sam mu prišao, i pitao sam ga, rekao sam šta nije u redu?... Nemaš posao?", rekao je Armus.

"Rekao je: "Nema ništa u ovom gradu za mene. Ništa u ovom gradu za mene. Samo želim da idem u zatvor."

Kako je objasnio hrabri 69-godišnjak, pokušao je da utješi osumnjičenog i predložio mu je da izađu napolje. Na kraju, situacija se završila zagrljajem.

"Izveo sam ga napolje i zagrlio čovjeka ovdje na vratima. Počeo je plakati", rekao je Armus.

Policajci su stigli na mjesto događaja ubrzo nakon tog gesta i uhapsili Placenciu zbog pokušaja pljačke. Placencia nije bio naoružan, saopćila je policija.

U izjavi za ABC News, policija je pohvalila Armusa i nazvala ga "dobrim Samarićaninom koji je prenio pravu poruku koja je napravila razliku".

Armus je rekao da vjeruje da ga je sudbina tog dana dovela u banku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...