KADIROV POBJESNIO NA MOSKVU: "Treba da se upotrijebe sva sredstva da bi se cijela teroristička ćelija u Ukrajini odjednom počistila"

Rekao je i da Ukrajina ima "nacističko" i "satanističko" vodstvo te je naredio vojnicima da "udaraju po mjestima okupljanja terorističkih vođa dok od njih ne ostane ništa da drugi ne bi ni pomislili nešto loše prema Rusiji".

  • Svijet

  • 02. Jun. 2023  02. Jun. 2023

  • 1

Ramzan Kadirov želi da se u Rusiji proglasi vanredno stanje.

Čečenski ratni vođa također smatra da Putinova ratna taktika nije dovoljno brutalna, pa je tražio od Rusije proglašenje vanrednog stanja.

"Odgovori na takve pokušaje napada ne bi trebalo da budu oštri, trebalo bi da budu brutalni. Po mom mišljenju, potrebno je proglasiti ratno stanje u Rusiji, upotrijebiti sva borbena sredstva namenjena za to da bi se cila ova teroristička ćelija u Ukrajini odednom počistila", smatra čečenski vođa.

Rekao je i da Ukrajina ima "nacističko" i "satanističko" vodstvo te je naredio vojnicima da "udaraju po mjestima okupljanja terorističkih vođa dok od njih ne ostane ništa da drugi ne bi ni pomislili nešto loše prema Rusiji".

"Evropske zemlje trebalo bi da razmišljaju o tome koga sponzorišu i pod kojim uslovima daju oružje. To će im se obiti o glavu kada Rusija pokuca na vrata, na primjer, Njemačke ili Poljske. Neće imati šta da nam odgovore jer je svo oružje potrošeno na Ukrajinu", rekao je Kadirov. Izjavio je i da će se uskoro u specijalnim vojnim operacijama pokazati šta je osveta.

"Borci čečenskih jedinica moraju započeti aktivna borbena djelovanja i osloboditi niz naselja. Borbene jedinice se pripremaju za jurišne aktivnosti uz aktivnu podršku Ministarstva odbrane i Glavnog štaba ruskih oružanih snaga", rekao je Kadirov.

Daily mail podsjeća da se, osim u Donjeckoj Narodnoj Republici, jedinice čečenskih boraca nalaze i u okupiranim regionima Zaporožje i Herson.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...