NAIDA U POLITIČKIM VODAMA: Kako se starleta koju je uhapsila SIPA sastajala sa svim važnijim političarima u Sarajevu (FOTO)

"Konaković mi je rekao da on sa mnom nikad ništa ne bi radio, da je čuo razne priče o meni" - ispričala je svojevremeno Naida

  • Mini market

  • 03. Jun. 2023  

  • 2

Ajša Ramić i Naida Mehanović uhapšene su prošle srijede u Sarajevu, u okviru policijske akcije "Tin", zbog sumnje da su se bavile trgovinom ljudima, odnosno navođenjem djevojaka na prostituciju.

Kako je saopćeno, Ajšu Ramić i Naidu Mehanović je po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

"Pripadnici SIPA-e su u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova KS i Zeničko-dobojskog kantona pretresli stambene i poslovne objekte koje se dovode u vezu sa Ramić i Mehanović. Nakon što su ispitane u SIPA-i predate su u nadležnost Tužilaštva KS, koje je ovaj predmet otvorilo 2023. godine", navodi se u saopćenju Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je Slobodna Bosna već pisala, Naida Mehanović bivša je predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

Od početka svoje “profesionalne karijere”, Mehanović nije skrivala političke ambicije, uprkos tome što ju je život koji je vodila „iza kulisa“ odveo putem kriminala. Općinski sud u Sarajevu je 2020. godine proglasio krivim Naidu Mehanović i Avdiju Hasanovića zbog "neovlaštenog optičkog snimanja" - tačnije, zbog ucjenjivanja i distribucije snimaka pornografskog sadržaja koji su uključivali maloljetnu osobu. Mehanović je tada osuđena na dvije godine zatvora, no to je nije spriječilo da nastavi “ganjati” karijeru u politici.

Tako je na Općim izborima 2022. ova mlada starleta bila kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo na listi koalicije “Država”, koju su predvodili Mirsad Hadžikadić i Senad Šepić.

Godinu prije toga, Mehanović je bila i organizatorica studentskih protesta "UzBuđenje",  koji su održani u septembru 2021.

U okviru svog studentsko-političkog aktivizma, Naida Mehanović se sastajala sa brojnim političarima i predstavnicima akademske zajednice u Sarajevu. Tako se, između ostalih, susrela sa predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinom Okerićem (NiP), ministrom zdravstva KS Harisom Vranićem (SDP), bivšim premijerom KS Mariom Nenadićem i bivšim ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Anisom Krivićem (SBB), rektorom Univerziteta u Sarajevu Rifatom Škrijeljom

U jednom intervjuu iz 2021. Naida Mehanović je spomenula i verbalni sukob koji je imala sa predsjednikom NiP-a i tadašnjim zastupnikom u Skupštini Kantona Sarajevo, Elmedinom Konakovićem.

“Imala sam sukob sa zastupnikom Konakovićem koji sad očito diriguje sve što se dešava u Skupštini, zato što mi je rekao da ga ne vučem za jezik, te da on sa mnom ne bi nikad ništa radio, da je čuo razne priče o meni, na šta sam mu se nasmijala i rekla da smo mi akademski građani i da sam i ja svašta čula o njemu, pa ga ne pitam za to”, ispričala je tada Mehanović.

(Slobodna Bosna)


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...