"KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA PODRŽAVATE PUTINA I NJEGOV FAŠIZAM": Zelenski oštro kritikovao Vučića

Boganović tvrdi da je predsjednik Ukrajine Vučiću rekao i da je isti kao i Putin.

  • Regija

  • 04. Jun. 2023  

  • 7

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski zamjerio je tokom nedavnog susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na politici i ponašanju te države, piše Politički.ba.

Kako tvrdi Boban Bogdanović, generalni sekretar Instituta za euro-atlantske stratetije, Zelenski mu je lično prenio detalje razgovora u Kišnjevu.

"Kako Vas nije sramota da podržavate Putina i njegov fašizam", navodno je rekao Zelenski predsjedniku Srbije.

Boganović tvrdi da je predsjednik Ukrajine Vučiću rekao i da je isti kao i Putin.

"Žrtvovat ćete vlastite građane i otići u rat sa Kosovom da bi ste sačuvali svoju diktaturu u Srbiji", prenosi Bogdanović dalje.

alt

Vučić je u izjavi medijima nakon tog susreta koji je izazvao veliki publicitet rekao da je Zelenskom prišao jer "Ukrajina ne priznaje nezavisnost Kosova".

On nije prenio detalje razgovora, mada se po snimcima može zaključiti da nije bio (baš) kurtoazan.

Na snimcima se vidjelo da je Zelenski korak ispred grupe političara među kojima je bio i Vučić i da se u par navrata okrenuo prema predsjedniku Srbije i nešto mu objašnjavao. Potom je nastavio hod, dok ga je slijedio Vučić koji je nešto govorio i gestikulirao.

Predsjednik Srbije je kasnije medijima u svojoj zemlji objašnjavao i da "Srbija ima svoju politiku, samostalno, poštuje Ukrajinu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...