SJAJNI "MIAMI“ PORAZIO "DENVER": Ni 41 poen Nikole Jokića nije pomogao "Denveru" da zaustave Butlera i suigrače

Murray je promašio šut za 3 poena u zadnjoj sekundi i gosti sa Floride su slavili.

  • Sport

  • 05. Jun. 2023  

  • 0

Košarkaši "Miami Heata" napravili su brejk u drugoj utakmici finala Play offa NBA pobijedivši u gostima  "Denver Nuggetse" 111-108. Domaćoj ekipi nije pomogao ni 41 poen sjajnog Nikole Jokića koji noćas nije imao raspoložene suigrače. Košarkaši "Miamija" spriječili su Jokićeve asistencije (imao ih je 4) kojima je u prvoj utakmici razgravao svoj tim. Samo je Jamal Murray sa 18 poena i 10 asistencija imao ozbiljniji učinak u domaćem sastavu.

"Miami Heat" je sa druge strane imao fantastičan šut za tri poena (48,59 posto). Ključni period utakmice desio se početkom treće četvrtine kada je "Miami" (dok se Jokić odmarao) nadoknadio prednost od 8 poena i poveo 5 razlike. Tu prednost je povećavao do 2 minuta prije kraja kada su košarkaši "Denvera" sa tri ubačene trojke prišli na samo 3 poena razlike. Murray je promašio šut za 3 poena u zadnjoj sekundi i gosti sa Floride su slavili.

Jimmy Butler ubacio je 21 poen, koliko i Ban Adabayo, a Gabe Vincent je bio najefikasniji u ekipi "Miamija" sa 23 poena.

Serija se sada seli u Miami gdje će za dva dana igrati treća utakmica.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...