POSJETIO SJEDIŠTE U ROSTOCKU I PRIMIO IZVJEŠTAJ: Olaf Scholz promatrao multinacionalnu pomorsku vježbu...

(...) u Baltičkom moru.

  • Evropa

  • 05. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz u ponedjeljak je posjetio sjedište njemačke mornarice u Rostocku i promatrao multinacionalnu vježbu u Baltičkom moru, u jeku pojačanih tenzija s Rusijom.

Scholz je promatrao pomorsku vježbu sa njemačke fregate Meklenburg-Vorpommern i primio izvještaj od komandanata mornarice o pomorskoj bezbjednosti, zaštiti kritične infrastrukture i sposobnostima pomorskih snaga, prenosi Anadolija.

Osim brodova i podmornica njemačke mornarice, u pomorskoj vježbi su učestvovali i ratni brodovi NATO saveznika Francuske, Španije i Portugala.

Njemačka fregata Mecklenburg-Vorpommern usidrena je u regiji početkom ove godine, nakon što je Njemačka preuzela vodstvo Zajedničke operativne grupe vrlo visoke spremnosti (VJTF) na 12 mjeseci.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...