POSLJEDNJI MOHIKANCI SA SP 2002: Ovo su tri još uvijek aktivna fudbalera

Ipak, sat neumitno otkucava i jedan po jedan fudbaler polako odlazi sa glavne scene.

  • Šareni svijet

  • 05. Jun. 2023  

  • 0

Polako odlaze jedan po jedan. Sve je više vrhunskih igrača čiji se fudbalski vijek produžava zahvaljujući današnjoj medicini, ishrani i prije svega genetici i sportskom načinu života.

Ipak, sat neumitno otkucava i jedan po jedan fudbaler polako odlazi sa glavne scene.

Posljednja dvojica istinskih veterana, koji su okačili kopačke o zid, odigrali su posljednje minute u Primeri, odnosno Seriji A. Prvi je je Španac Joaquin, drugi Šveđanin Zlatan Ibrahimović. Obojica su imali izuzetno duge karijere, ali su ovih dana odlučili da je kraj. Obojica imaju po 41 godinu.

Statističari su pronašli podatak da su od učesnika Svjetskog prvenstva 2002. još samo trojica fudbalera aktivni: legendarni talijanski golman Gianluigi Buffon odolijeva na golu Parme i sa 45 godina.

Nekadašnji fudbaler Bayerna, Manchester Cityja i drugih klubova Roque Santa Cruz (41) igra u rodnom Paragvaju za klub Liberta. Konačno, Nigerijac Bartolomew Ogbeche (38) igra u Indiji za klub Hiderabad.

Njih trojica su posljednji Mohikanci. Još koliko drugo će izdržati?

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...