BRUKA U SREBRENICI: Ulicama Ratka Mladića do 9. januara, kakva je uloga Bošnjaka…

Ko želi ubaciti nemir među porodice žrtava genocida i kakva je uloga nekih Bošnjaka koji su prihvatili da budu članovi Komisije za promjenu naziva ulica?

  • Društvo

  • 07. Jun. 2023  

  • 2

Trideset i jednu godinu nakon što su u blizini nekadašnje Robne kuće na trgu u Srebrenici, Damir Škaler i Nino Ćatić, skupljali tijela ubijenih Srebreničana, sve su glasnije najave da bi upravo taj trg mogao dobiti naziv 9. januar.

Znači, po danu RS-a koji je Ustavni sud BiH, proglasio neustavnim. Komisija za promjenu naziva ulica i trgova, koja je formirana mogla bi se suočiti i sa zahtjevom da jedna od ulica bude nazvana po Goranu Zekiću, prvom predsjedniku SDS Srebrenica, koji je nabavljao oružje za srebreničke Srbe i time udario temelje za zločine koji su se kasnije desili.

Ko želi ubaciti nemir među porodice žrtava genocida i kakva je uloga nekih Bošnjaka koji su prihvatili da budu članovi Komisije za promjenu naziva ulica?

Više u prilogu magazina Mreža FTV-a.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...