USPJEŠNO ZAVRŠEN TRANSFER NA KOSOVO: Bataljon turskih specijalaca, koji je raspoređen na zahtjev...

(...) Komande združenih snaga NATO-a, uspješno je prebačen na Kosovo, gdje je posljednjih dana došlo do povećanja tenzija.

  • Regija

  • 07. Jun. 2023  07. Jun. 2023

  • 0

Prvi dio pripadnika bataljona specijalaca pridružen komandi 65. mehanizirane pješačke brigade (Luleburgaz) tokom vikenda je vozilima stigao na Kosovo.

Drugi dio specijalaca je danas avionom sa vojnog aerodroma Corlu stigao na Međunarodni aerodrom "Adem Jašari" u Prištini.

Na aerodromu u Prištini turske vojnike dočekao je ambasador Turske na Kosovu Sabri Tunc Angili. Turski specijalci su potom otišli u kasarnu "Sultan Murat".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...