SVE JE BLIŽE: Irfan Čengić se sastao sa Željkom Komšićem (FOTO)

U objavi na društvenim mrežama Deljković je napisao "Stari Grad je jedan grad". 

  • Mini market

  • 07. Jun. 2023  

  • 2

Poslanik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta entiteta F BiH Irfan Čengić sastao se danas sa članom Predsjdništva Bosne i Hercegovine i predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem

Informaciju o tome je na nekim od svojih kanala na društvenim mrežama podijelio novopečeni vijećnik DF-a u Starom Gradu i Gradskom vijeću Sarajeva Vedad Deljković, koji je i sam prisustvovao susretu kojeg je, kako saznaje portal Politički.ba, Deljković upravo i priredio. 

U objavi na društvenim mrežama Deljković je napisao "Stari Grad je jedan grad". 

Politicki.ba ranije je već objavio da postoji (rastuća) mogućnost da će i DF podržati Čengića ako se odluči za utrku za načelnika Starog Grada.

Sam Čengić nije ni potvrdio ni odbacio mogućnost da će se odlučiti za takav politički korak. Tokom nedavnog gostovanja na  TV SA rekao je da prvo građani na referendumu morau odlučiti hoće li aktuelni načelnik biti opozvan. 

Ibrahim Hadžibajrić prošlog je mjeseca uhapšen pod optužbama za zloupotrebu službenog položaja. Trenutno je u pritvoru u KPD Zenica. 

Prema pisanju portala Politički.ba Trojka je jako raspoložena da podrži Čengića i zato da bi ga se "riješila" iz kantonalnog parlamenta i federalnog doma naroda. 

Obzirom na rastuća mimoilaženja Čengića sa svojom matičnom strankom, objava o današnjem susretu sa Komšićem, kao predsjednikom DF-a, sigurno će izazvati i spekulacije već od podrške za načelničku utrku. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...