EKSPLOZIVNO SVJEDOČENJE PRINCA HARRYIJA: "Pa znate li vi šta sam pronašao u autu svoje bivše cure!?"

Harry, prvi istaknuti član kraljevske porodice u više od 130 godina koji svjedoči pred sudom, bio je ispitan kao svjedok drugi dan zaredom. Harry tvrdi da su se tabloidi koristili nezakonitim metodama da bi dobijali informacije o njemu otkad je bio dijete.

  • Show

  • 07. Jun. 2023  

  • 0

Princ Harry u srijedu je rekao da je medijska grupacija hakirala telefone na industrijskoj razini te da će osjećati nepravdu ako visoki sud u Londonu presudi da on nije bio žrtva.

Harry, prvi istaknuti član kraljevske porodice u više od 130 godina koji svjedoči pred sudom, bio je ispitan kao svjedok drugi dan zaredom. Harry tvrdi da su se tabloidi koristili nezakonitim metodama da bi dobijali informacije o njemu otkad je bio dijete.

Harryja je u utorak gotovo pet sati ispitivao Andrew Green, odvjetnik kuće Mirror Group Newspapers (MGN) u čijoj su nakladi novine Daily Mirror, Sunday Mirror i Sunday People. Princ i još stotinu ljudi tuži kuću tvrdeći da je ilegalno prikupljala informacije između 1991. i 2011. godine.

Žrtva hakiranja

Nastavljajući svoje ispitivanje u srijedu Green je rekao kako nema dokaza na mobitelu koji bi pokazali da je Harry bio žrtva hakiranja, usporedivši to s istragom iz 2005. koja je dovela do osuđivanja bivšeg urednika za kraljevska pitanja u danas nepostojećim novinama News of the World Ruperta Murdocha.

„Ako sud nikad ne utvrdi da vas je hakirao neki novinar MGN-a, hoćete li osjećati olakšanje ili razočaranje?“, pitao je Green princa.

Harry je odgovorio kako bi to bila „špekulacija“, da vjeruje da je hakiranje bilo rašireno na „industrijskoj razini“ u najmanje tri novine te da „nema sumnje“ u to.

„Ako se donese odluka protiv mene ili bilo koga tko je stao iza mene svojim tvrdnjama, uzevši u obzir da je Mirror Group priznao hakiranje, da, osjećao bi nepravdu“, kazao je.

U odgovoru na Greenovu sugestiju da bi Harry htio biti žrtva, princ je odgovorio da to „nitko ne želi“. MGN se na početku procesa ispričao i priznao slučaj kad je Sunday People nezakonito tražio informacije o Harryju, naglasivši da on mora dobiti odštetu za to.

Nakladnik je ranije priznao da su njegovi mediji sudjelovali u hakiranju telefona te se nagodio u više od 600 slučajeva, plativši 120 milijuna dolara štete. No MGN odbija sve druge Harryjeve tvrdnje, navodeći da nema dokaza za to.

Green je tvrdio da su osobne informacije o Harryju dolazile od zaposlenika Buckinghamske palače.

Princ Harry rekao je sudu da je jednom pronašao uređaj za praćenje u automobilu koji je pripadao njegovoj bivšoj djevojci Chelsy Davy, prenosi BBC.

Uređaj za praćenje

U to vrijeme mediji su puno pisali o statusu njihove veze i pokušali doznati bliži li se kraj romanse. Podsjetimo, njhova ljubavna veza je s prekidima trajala između 2004. i 2010. godine. Tvrdi da ga je u njezin automobil podmetnuo privatni istražitelj Mike Behr, kojega je Harry već optuživao u drugim slučajevima.

Harry tvrdi da je njegov prijatelj Mark Dyer također pronašao uređaj za praćenje u svom automobilu. Na upit jesu li njegove tvrdnje o nezakonitim aktivnostima ‘u domenu potpune spekulacije‘, odgovorio je:

- Ne znam. A još je strašnije što je to iskorišteno kao naslov u tisku protiv mene, mislim jutros. Cijeli svoj život tisak me dovodio u zabludu, prikrivao nedjela. Sjedim ovdje na sudu znajući da obrana ima dokaze pred sobom, poručio je princ.

Sudac Justice Fancourt postavio je Harryju vrlo važno pitanje prije nego što je završeno svjedočenje. Podsjetio ga je na izjavu koja je pomalo zaboravljena zadnja dva dana, a odnosi se na prinčevo navodno iskustvo s hakiranjem.

Naime, Harry se prisjetio da nepročitane glasovne poruke na njegovu telefonu nisu iskakale kao nove, niti je dobivao notifikaciju da ima novu poštu. - Možete li se sjetiti kada ste ovo počeli primjećivati?, upitao je sudac.

- Od trenutka kad sam dobio mobitel. Nikada nije prestalo, odgovorio je princ, a to znači u vrijeme kada je kao tinejdžer krenuo na koledž Eton.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...