ZA SAVJETNIKA U VLADI ZDK IMENOVAN MARIJAN JUKIĆ KOJI JE PRESUĐIVAO LOGORAŠIMA U ŽEPČU: Mihnet Turčinović ispričao kroz kakve golgote je prolazio (VIDEO)

"Početkom rata, Općina Žepče imala je 10.800 Bošnjaka, 2600 Bošnjaka se spasilo, ostali su prošli kroz logor", dodao je Turčinović.

  • Politika

  • 07. Jun. 2023  

  • 5

Za savjetnika u Vladi ZDK imenovan je Marijan Jukić koji je presuđivao logorašima u Žepču, što je odluka koja je izazvala veliki broj reakcija u javnosti.

Odmah je reagovao i Refik Lendo, potpredsjednik FBiH koji je rekao da ovo imenovanje „na poziciju savjetnika u Vladi Zeničko-dobojskog kantona pokazuje da se nastavlja praksa vrijeđanja i omalovažavanja bošnjačkog naroda u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

Mihnet Turčinović, izjavio je za televiziju Hayat da su logoraši reagovali i kada je on imenovan za sudiju.

Govorio je i o rješenju koje je dobio.

"Tu navode da smo mi Bošnjaci ubijali HVO, zamijenjene su teze, a niti jedan vjerski objekat gdje su bili oni nije srušen",  naveo je on.

"Početkom rata, Općina Žepče imala je 10.800 Bošnjaka, 2600 Bošnjaka se spasilo, ostali su prošli kroz logor", dodao je Turčinović.

Imao je još jedno pitanje

"Pitanje je da li u Žepču, gdje ima poštenih i finih ljudi, zašto je on imenovan ako nisu svi ovakvi", upitao je Turčinović

Na kraju je poručio da se neće stati, te da će biti organizovani i protesti ako bude potrebno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...