SPEKTAKULARNO FINALE NBA LIGE: Čudesni Nikola Jokić ispisao povijest, Denver razbio Miami i poveo sa 2:1…

Četvrta utakmica na rasporedu je u noći s petka na subotu u 2.30 po našem vremenu, dok se peta igra u Coloradu tri dana kasnije.

  • Sport

  • 08. Jun. 2023  

  • 0

Nikola Jokić postao je prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u finalnoj seriji ostvario 30+ koševa, 20+ skokova i 10+ asistencija. Denver je slavio 109-94 i poveo 2-1

Nakon dvije utakmice u Coloradu, NBA finale preselilo je na Floridu, gdje je Denver slavio protiv Miamija 109-94 te poveo 2-1 u seriji i vratio prednost domaćeg parketa.

Trener Heata Erik Spoelstra ni ovog puta nije imao rješenje za čudesnog Nikolu Jokića koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i postao prvi čovjek u povijesti NBA lige koji je u utakmici finalne seriji ostvario 30+ koševa, 20+ skokova i 10+ asistencija. Srbijanski centar ujedno je stigao do jubilarnog desetog "triple-doublea" u ovogodišnjem doigravanju.

Ipak, najbolji strijelac susreta bio je Jokićev suigrač Jamal Murray koji je susret završio s 34 koša i po 10 skokova i asistencija za drugi "triple-double" u karijeri. Također, Jokić i Murray postali su prvi suigrači u povijesti finala NBA lige s "triple-double" učinkom u istoj utakmici!

Jokić je, nakon 14 koševa u prvom dijelu, dodao još 18 u nastavku za ukupno 32 koša, 21 skok i 10 asistencija. Na drugoj strani parketa najbolji su bili Jimmy Butler (28 koševa) i Bam Adebayo (22 koša, 17 skokova).

- Prve dvije utakmice dobivene su u zadnjoj četvrtini. Danas smo mi pobijedili četvrtu četvrtinu i utakmicu - kazao je trener Nuggetsa Michael Malone.

Četvrta utakmica na rasporedu je u noći s petka na subotu u 2.30 po našem vremenu, dok se peta igra u Coloradu tri dana kasnije.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...