Sport
PRVI PUT U ISTORIJI: Liverpool povlači dres sa brojem 20 zbog Jote
Prije 4h0
Malo je onih koji ne vole pire krompir, no guljenje i sjeckanje krompira nas mogu odvratiti od spremanja tog ukusnog priloga.
Gastro
08. Jun. 2023 08. Jun. 2023
0
Jedna žena na društvenim mrežama otkrila kako pire krompir napraviti bez muke sa sjeckanjem, guljenjem i čišćenjem nereda.
"Sigurna sam da nisam jedina koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad vidjela takav način pripreme pire krompira", napisala je u svojoj objavi na Mumsnetu.
Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže, da nakon što ste krompir skuhali upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja.
Vrijeme koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krompira, ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih.
Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krompira iz kore i zgnječiti ga viljuškom. Kaže i da možete dodati puter, pa čak i rendani sir i biber po želji.
Mnogi korisnici Mumsneta oduševili su se njenim trikom pa su joj i zahvalili u komentarima.
"Obično gulim i kuham krompire 20 minuta prije gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže", komentirala je jedna korisnica.
"Već sam pokušala ovo i super je. U mojoj mikrovalnoj im treba oko osam minuta da potpuno omekšaju", dodala je druga.
Sport
PRVI PUT U ISTORIJI: Liverpool povlači dres sa brojem 20 zbog Jote
Prije 4h0
Regija
VUČIĆ ZAKUKAO NA INSTAGRAMU: "Kao boga vas molim, urazumite se, nećemo dozvoliti..."
Prije 4h0
Estrada
"MOŽDA SE UDAM": Emina Jahović o ljubavi, djeci, selidbi u Novi Pazar i bivšem mužu
Prije 5h0
Evropa
DANSKOJ PUKAO FILM, TRAŽE ODLUKU KOJU EU JOŠ NIKADA NIJE DONIJELA: "Odmah aktivirajte nuklearni član protiv Mađara!"
Prije 5h0
Gastro
NAPRAVITE LEDENE KOCKE: Za početak, mlijeko i četiri kašike šećera stavite na laganu vatru da zavrije, a dok se kuha...
01. Jul. 20250
Gastro
SAVRŠENA LJETNA NAMIRNICA: Rješava nadutost, podiže libido i smanjuje rizik od moždanog udara
Prije 14h0
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
01. Jul. 20250
Gastro
PREMA OCJENAMA TASTE ATLASA: Sarajevo vodeća gastro destinacija u regiji
02. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.