MNOGI SE ZAHVALJUJU OVOJ GOSPOĐI NA SAVJETU: Pire krompir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda

Malo je onih koji ne vole pire krompir, no guljenje i sjeckanje krompira nas mogu odvratiti od spremanja tog ukusnog priloga.

  • Gastro

  • 08. Jun. 2023  08. Jun. 2023

  • 0

Jedna žena na društvenim mrežama otkrila kako pire krompir napraviti bez muke sa sjeckanjem, guljenjem i čišćenjem nereda.

"Sigurna sam da nisam jedina koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad vidjela takav način pripreme pire krompira", napisala je u svojoj objavi na Mumsnetu.

Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže, da nakon što ste krompir skuhali upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja.

Vrijeme koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krompira, ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih.

Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krompira iz kore i zgnječiti ga viljuškom. Kaže i da možete dodati puter, pa čak i rendani sir i biber po želji.

Mnogi korisnici Mumsneta oduševili su se njenim trikom pa su joj i zahvalili u komentarima.

"Obično gulim i kuham krompire 20 minuta prije gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže", komentirala je jedna korisnica.

"Već sam pokušala ovo i super je. U mojoj mikrovalnoj im treba oko osam minuta da potpuno omekšaju", dodala je druga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...