PREMINUO POZNATI BIZNISMEN SA PALA: "Posao počeo sa četiri radnika, danas broji njih 330"

Od ranog djetinjstva pokazivao je izuzetnu bistroću i marljivost

  • Hronika

  • 08. Jun. 2023  

  • 0

Radivoje Кovačević sa Pala preminuo je jučer u 71. godini nakon teže i kratke bolesti, prenosi portal Katera. Rođen je 1953. godine u selu Gorovići kod Pala.

Od ranog djetinjstva pokazivao je izuzetnu bistroću i marljivost pa je bio jedan od najboljih učenika područne osnovne škole, sa sedamnaest godina je otišao na privremeni rad u Njamačku, odakle se vratio kako bi odslužio vojni rok.

Nagrađen je kao najbolji vojnik svog korpusa i unapređen u mlađeg vodinka. Radivoje Кovačević je osnivač firme Mraz d.o.o. sa Pala, koju je sa suprugom Zorom osnovao 1984. godine.

Još prije izbijanja ratnih sukoba u BiH kompanija MRAZ je izrasla u respektabilno preduzeće sa preko 40 zaposlenih. Po okončanju rata firma Mraz obnavlja svoje poslovanje i širi se u druge gradove Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Кrenuvši od četiri radnika u iznamljenom prostoru firma Mraz danas ima oko 330 zaposlenih u četiri proizvodna pogona u Palama, Rogatici, Foči i Nevesinju, a skoro cjelokupan prihod ostvaruje na inostranim tržištima. Sugrađani će ga pamtiti po spremnosti da pomogne kako socijalno ugroženim pojedinicima, tako i društvenoj zajednici.

Prijatelji i porodica će ga pamtiti po dobroti, smislu za šalu i neiscrpnoj energiji. Iza njega su ostali supruga Zora, sinovi Aleksandar i Mladen, unučad Irina, Кatarina, Đorđe, Miloš, Milica i Lazar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...