"SB" NA LICU MJESTA: Policija zatvara parkinge kojima je upravljala kriminalna grupa Admira Arnautovića Šmrka (FOTO)

Akcija se provodi na nekoliko sarajevskih parkinga, između ostalih na Bistriku te na parkingu Telali kod Vijećnice

  • Hronika

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 2

Parking u Sarajevu koji se nalazi na adresi Bistrik 1 zapečaćen je jutros u sklopu predmeta koji se odnosi na akciju "Start", odnosno Ibrahima Hadžibajrića, ali i Admira Arnautovića Šmrka i kriminal otkriven uz pomoć Sky aplikacije.

"Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je "EuroPark" d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1", stoji u obavještenju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, koje se nalazi na zapečaćenom parkingu. 

Pripadnici policije od jutros su i na parkingu "Telali" kod Vijećnice, koji bi također trebao biti zapečaćen, uz još nekoliko parkinga kojima je upravljala kriminalna grupa Admira Arnautovića.

Podsjetimo, na sudskom ročištu koje je održano 11. maja nakon akcije Start, a u okviru koje je uhapšen načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, tužioci su, između ostalog, spomenuli i imena Admira Arnautovića Šmrka i Adnana Maglića. 

- Admir Arnautović Šmrk i Adnan Maglić došli su da preuzmu parking Telali i istjerali firmu koja je imala legalno korištenje - naveli su tužioci.

Šmrk je, prema njihovim riječima, tražio da firma izađe iz prostora jer je "to već sve s Općinom dogovoreno". Jedan od tužitelja kazao je kako Općina Stari Grad nije ni uzimala druge ponude zainteresiranih za parkinge koje je Općina vratila u vlasništvo, a koje je koristio KJKP Rad.

Admir Arnautović Šmrk je uhapšen u septembru prošle godine od kada se nalazi u istražnom zatvoru, a Sud BiH mu je više puta produžio pritvor. 

Arnautović je u pritvoru zbog sumnje na organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Uhapšen je u operacijama koje su povezane sa dešifrovanjem aplikacija Sky i Anom.

Ibrahim Hadžibajrić je također još uvijek u pritvoru.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...