SPOLJNOPOLITIČKI ANALITIČAR DENIS AVDAGIĆ O SITUACIJI U SRBIJI: "Teatar u kom je Vučić reditelj, šaptač, glumac…"

Osvrnuo se i na pomenute prijevremene izbore u Srbiji i činjenicu da opozicija trenutno nema odgovarajućeg protivkandidata.

  • Regija

  • 09. Jun. 2023  

  • 1

Hrvatski spoljnopolitički analitičar Denis Avdagić je u Novom danu zagrebačkog N1 analizirao posljednje događaje u Srbiji i istupe predsjednika Aleksandra Vučića koji je, između ostalog, nagovijestio i prijevremene izbore.

Avadagić se osvrnuo i na talas protesta koji su zahvatili zemlju, a koji se odvijaju pod sloganom „Srbija protiv nasilja“.

“Sve ono što se događa u Srbiji ja bih opisao ovako – imate teatar u kojem je Vučić reditelj, šaptač, glavni glumac, kostimograf, prodavac karata, on je sve unutra, a ispred imate nekoliko glumaca koji protestuju, ali publika i dalje ulazi jer to je šou”, kazao je Avdagić, piše N1 Hrvatska.

Osvrnuo se i na pomenute prijevremene izbore u Srbiji i činjenicu da opozicija trenutno nema odgovarajućeg protivkandidata.

“Oni nemaju kandidata za premijera, vjerovatno nisu ni očekivali da se otvorila mogućnost izbora. A možda ih neće ni biti, na kraju Vučić može da kaže da zbog Kosova ne mogu biti prijevremeni izbori, da moraju imati stabilnu vladu”, rekao je.

“Opozicija u ovom trenutku ima samo jednu jedinu soluciju – pronaći osobu koja bi bila ugledom pristojna u samoj Srbiji, iz nekih građanskih redova, neko ko nema karijernih mrlja, možda čak ni političkih veza, da nađe nekoga ko bi bio kandidat ujedinjene opozicije, da preuzmu vladu jer Aleksandar Vučić ostaje predsjednik“, istakao je Avdagić.

Ipak, čak i da se pronađe takva osoba, s obzirom na medijsku sliku u Srbiji, Avdagić navodi da bi se ta osoba teško probila. Dodaje da smo to vidjeli i na nedavnim izborima u Turskoj. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...